Elkészítés: Először a tésztát készítem el: a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verem. A sárgáját a többi cukorral és a puha margarinnal szintén jól kikeverem, majd beleöntöm az erős kávét, a kakaóport, végül a lisztet és a sütőport is. Beleforgatom a fehérjehabot, és egy nagyobb lapos tepsibe, melyet előtte sütőpapírral kibéleltem, öntöm.
Előmelegített sütőben 180 C-on kb. 12 perc alatt megsütöm. Hagyom kihűlni, majd 3 részre vágom.
A krémhez az erős kávét a cukorral és a lapzselatinnal feloldom. Hagyom kihűlni, kevergetem, majd a mascarponét is belekeverem. Kevés rumaromát adok hozzá. A habtejszínt keményre felverem, és beleforgatom a mascarponés-kávés keverékbe a felét. A habtejszín másik felébe csokit reszelek, és rumaromával is ízesítem.
A torta összeállítása: egy tálcára helyezem az alsó lapot, erre halmozom a kávés mascarpone krémet, majd a második lap következik, erre mascarponés krémet és a tejszínes csokis habot simítom, végül a harmadik lap következik, melyre a maradék mascarponés krémet kenem. Oldalát is bevonom krémmel, majd csokit reszelek a tetejére.
Pár óra dermedés után szeletelhető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.