Elkészítés: A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, a sütőporral elkevert lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk. Sütőpapírral vagy alufóliával bélelt kerek, 18-20 centi átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük, elsimítjuk, és 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Ha elkészült rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt vagy a fóliát, és kihűtjük.
Közben a krémhez a hideg habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd belekeverjük a porcukrot, a reszelt narancshéjat, a szitán átpasszírozott meggylekvárt, és 10 percre hűtőbe tesszük.
Most a piskótát lapjával félbevágjuk, megkenjük a krém 3/4 részével, ráfektetjük a tetejét, majd körbekenjük a maradék krémmel.
Végül az étcsokit és a fehércsokit külön-külön tálkába tördeljük, vízgőzfürdő fölött felolvasztjuk, majd az étcsokit a torta tetejére öntjük, evőkanállal vagy spatulával gyorsan elsimítjuk. Az olvadt fehércsokit papír nyomótölcsérbe kanalazzuk, és kerek csíkokat nyomunk belőle az étcsokira. Bambuszpálcával vagy fogpiszkálóval a két csokit ellentétes irányban kihúzzuk, és ettől lesz szép mintás a teteje.
1-2 órára hűtőbe tesszük dermedni. Tálaláskor forró vízbe mártott éles késsel cikkekre vágva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.