Elkészítés: A lisztet a sóval elkeverem, langyos, kissé sós, cukros tejben meleg helyen felfuttatom az élsztőt.
A lisztet elmorzsolom a zsírral, hozzáöntöm a fehérbort, a tejföllel elkevert tojásokat, majd a felfutott élesztőt. Jól kigyúrom, meleg helyen, letakarva 20 percet kelesztem.
A teperőt megsózom (kivéve ha sós tepertőkrémet vettem). A tésztát négyszögbe nyújtom, elkenem rajta a tepertőt, és feltekerem, mint egy beiglit. Fél órát kelesztem. Újra kinyújtom és feltekerem, fél órát kelesztem. És újra. Tehát 1,5 óra kelesztés (a 20 percen kívül).
1,5 centisre nyújtom, kissé beirdalom a tetejét, kiszaggatom. Én 4 és 6 centis átmérőjűt is csinálok belőle. Megkenem a tetejét a tojássárgával, de nem vastagon, hogy ki tudjon nyílni az irdalás mellett. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten készre sütöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.