Elkészítés: Egy közepes karfiolt rózsáira szedve enyhén sós vízben kicsit megfőzünk, majd leszűrjük.
A húsos szalonnát apró kockákra vágjuk, és pirosra kisütjük.
Egy jénai tálat kikenünk, beszórjuk
zsemlemorzsával.
3 kanál lisztben elkeverjük a sót, a pirospaprikát és borsot. Ebbe a fűszeres lisztbe beleforgatjuk a karfiolrózsákat, és belerakjuk a tálba.
A megmaradt lisztet 2 pohár tejföllel és a sültszalonnákkal elkeverjük.
A petrezselyemzöldet és a szalonnazsírt ráöntjük a karfiolokra, majd a tejfölös keveréket a tetejére öntjük.
A tálat alufóliával lefedjük, és kb. 30 percre 180 fokos sütőbe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.