Elkészítés: Kevés olajon megpirítom a kockákra vágott (házi) füstölt szalonnát, majd a hozzáteszem a szintén kockákra vágott csirkemellsonkát, együtt pirítom tovább, majd hozzáadom a kockákra vágott cukkinit, sót, borsot, oregánót, bazsalikomot ízlés szerint, majd az apróra vágott fokhagymát is.
Mikor a cukkini már puha, de még nem fő szét, meghintem a liszttel, megkeverem, majd hozzáöntök annyi paradicsomlevet, hogy sűrű maradjon, ízesítem pici cukorral. Mikor rottyant egyet, beleteszem a karikákra vágott fehér paprikát és a karikákra vágott póréhagymát, átforgatom, és pár percig főzöm még, de jó, ha a paprika és a póréhagyma ropogós marad benne.
Időközben a tésztát természetesen kifőzöm, leszűröm, tányérra halmozom. Rászedem a paradicsom cukkinit, majd a tetejére reszelt sajtot szórok. Friss zellerzölddel díszíthetem.
Kiváló hozzá egy pohár száraz vörösbor! Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.