Elkészítés: A házi mascarponéhoz a tejfölt kb. fél percre betesszük a mikróba, kézmelegre melegítjük. A gézlapot beletesszük a szűrőbe, beleöntjük a tejfölt. Kicsi lukat vágunk a doboz alján, hogy levegőt kapjon a tejföl, és könnyebben kicsusszanjon belőle. A gézt összefogjuk a befőttes gumival, és egy mély edényre tesszük a szűrőt, hogy ki tudjon csöpögni a felesleges savó. 2 órát kinn hagyjuk szobahőmérsékleten, majd 12-24 órára betesszük a hűtőbe. 1 nagy pohár tejfölből, ami 450 gr-os, 25 dkg mascarpone készíthető.
A tiramisuhoz a kávét lefőzzük, elkavarjuk benne ízlés szerint a cukrot és a rumaromát. A vaniliás pudingport 1,5 dl tejjel kemény krémmé keverjük. A házilag elkészített mascarponét habverővel felhabosítjuk, és beleforgatjuk a pudingba, kevés porcukorral ízesítjük.
Egy kerek edényt kibélelünk fóliával, és lekenjük az első réteg krémet nem túl vastagon. Ezután a még meleg/langyos kávéba beleforgatjuk a piskótát egyesével, és rátesszük a krémre. A piskótákat szorosan egymás mellé kell rakni, és a rétegeken egymásnak keresztbe. Ezt addig folytatom, míg van krém. A tetejére (ami az alja lesz később) piskóta kerül. Fél órára betesszük a hűtőbe.
Mikor kellőképpen megszilárdult, egy lapos tányérra borítjuk. Lehúzzuk róla a fóliát, így már a krém kerül felülre, és megszórjuk keserű kakaóporral. Máris tálalható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.