Elkészítés: Egy nagy tálban felverjük a tojások sárgáját, amíg elkezd kifehéredni. Ezután fél bögre cukrot adunk hozzá, és további 2 percig verjük, végül hozzáadjuk a vanília-aromát. Egy másik tálban habosra verjük a tojások fehérjét, és apránként hozzáadjuk a maradék cukrot, addig verjük, amíg már annyira kemény, hogy megáll a habverő keverőjén. Óvatosan beleforgatjuk a tojássárgájás keverékbe, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és egy csipet sót. Ügyeljünk rá, hogy a lisztet alaposan eldolgozzuk, és ne maradjanak benne csomók.
Kikent, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát, elegyengetjük. 180 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e rendesen a piskótánk. Amikor megsült a piskótánk egy tiszta konyharuhával feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.
A meggyet 2 evőkanál cukorral felfőzzük, majd a levét a kihűlt, kitekert piskótára csurgatjuk.
A mascarponét elkeverjük a tojáslikőrrel és a kókuszreszelékkel. A krém háromnegyedét belekenjük a piskótatekercsbe, rászórjuk a meggyszemeket, majd feltekerjük.
A maradék krémet összeforgatjuk a kemény habbá vert tejszínhabbal, és ezzel kenjük be kívülről a tekercsünket. A friss eperrel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.