Előkészítés: Kivajazunk egy kb. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A tésztához simára keverjük a lágy vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, az aromával, a tojással, a liszttel, a keményítővel, a mandulával és a sütőporral. A formába simítjuk, és a sütőben kb. 15 percig sütjük. A formában hagyjuk. A krémhez a meggyet lecsepegtetjük, a levet felfogjuk. A keményítőt kevés lével simára keverjük. A maradék levet 2 dkg cukorral, a citromhéjjal felforraljuk, belekeverjük a kikevert keményítőt, és még egyet forralunk rajta. A citromhéjat kidobjuk. Hozzáadjuk a meggyet, és a tésztára borítjuk. A túrót simára keverjük a maradék cukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, és összedolgozzuk a túróval. A tortát kivesszük a formából, rásimítjuk a túrókrémet, és az oldalát beszórjuk a mandulaforgáccsal. Tálalás előtt meglocsoljuk a tojáslikőrrel.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 szelet: 310 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.