Előkészítés: Kivajazunk egy kb. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A tésztához simára keverjük a lágy vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, az aromával, a tojással, a liszttel, a keményítővel, a mandulával és a sütőporral. A formába simítjuk, és a sütőben kb. 15 percig sütjük. A formában hagyjuk. A krémhez a meggyet lecsepegtetjük, a levet felfogjuk. A keményítőt kevés lével simára keverjük. A maradék levet 2 dkg cukorral, a citromhéjjal felforraljuk, belekeverjük a kikevert keményítőt, és még egyet forralunk rajta. A citromhéjat kidobjuk. Hozzáadjuk a meggyet, és a tésztára borítjuk. A túrót simára keverjük a maradék cukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, és összedolgozzuk a túróval. A tortát kivesszük a formából, rásimítjuk a túrókrémet, és az oldalát beszórjuk a mandulaforgáccsal. Tálalás előtt meglocsoljuk a tojáslikőrrel.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 szelet: 310 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.