Elkészítés: A zöldbabot enyhén sós vízben megfőzöm, majd lecsepegtetem. A rizst sós vízben félig puhára főzöm. A tojássárgáját a kihűlt rizzsel és a tejföllel összekeverem, hozzáadom a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A füstölt szalonnát kockákra vágom, és kisütöm a zsírját. A zsírt leszűröm, és ebben pirítom meg a hagymát és a darált húst. Közben borssal, paprikával, sóval, fokhagymával fűszerezem.
Kikent sütőedénybe rétegesen lerakom a zöldbabot, a tojásos-tejfölös rizst és a húst úgy, hogy a tetejére zöldbab kerüljön. Az egészet vékonyan lekenem tejföllel, tetejére szórom a szalonnapörcöt és a reszelt sajtot.
Sütőben átforrósítom, a tetejét szép pirosra sütöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.