A zsemléket vízben megáztatjuk, majd kifacsarjuk. A vöröshagymát és fokhagymákat lereszeljük. A zsemlét és a hagymákat a többi hozzávalóval együtt egy tálban összegyúrjuk.
A zöldségféléket egy evőkanál étolajon megpároljuk, sózzuk. A két tojást felverjük, egy serpenyőben 2 ek étolajon megsütjük, de csak az egyik oldalát, nem fordítjuk át.
Egy folpackra kiterítjük a fasírt masszát kb. 0,5 cm vastagon. Rátesszük a megsült tojást, ráhalmozzuk a párolt zöldségeket. Folpack segítségével felgöngyöljük.
Egy 20×32 centis tepsit kikenünk étolajjal. A fasírtot óvatosan átemeljük. Egy kis zsemlemorzsával megszórjuk. 200 fokra melegített sütőben 60-70 perc alatt megsütjük.
Sütés közben meglocsoljuk a tepsi alján lévő zsiradékkal. Fóliával is betakarjuk a sütés félideje után, hogy meg ne égjen a teteje!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.