Elkészítés: A tök héját lehúzom, villával összenyomkodom, és belekeverem az apróra vagdalt (esetleg húsdarálóval ledarált) aszalt gyümölcsöket. Kicsi gombócokat formázok belőle, darált dióba vagy kókuszba hempergetem.
A mennyiségek körülbelüliek,mert a tök fajtájától függhet, mennyi aszalt gyümölcsöt lehet beledolgozni. Van ugyebár a szaftosabb, krémes sült tök és a szárazabb. Tök helyett gesztenyemasszát is lehet használni. Ajánlom elsősorban a reformkonyha híveinek, olyanoknak, akik nem ehetnek cukrot, és mindenkinek, aki szeretne valami egészséges, finom nassolnivalót enni! Ínyencek dió helyett csokimázban is megforgathatják, még finomabb. Eltarthatósági időt nem tudok mondani, mert mindig hamar elfogy.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.