Elkészítés: A töltelékhez valókat jól összegyúrjuk, és karalábélevélbe csomagoljuk. Akkor jó a levél, ha kicsit már megfonnyadt, de ha friss, akkor rövid időre meleg vízbe tesszük. Lehet tormalevéllel is készíteni. (A levelek vastag ereit kivágom!).
A megtöltött leveleket lábosba tesszük, felöntjük vízzel, sót, borsot szórunk a tetejére, feltesszük főni.
Elkészítjük a mártást. Az olvasztott zsíron a lisztet megpirítjuk, beletesszük az apróra vágott kaprot, kissé megsütjük a rántásban, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Felengedjük tejjel vagy tejföllel, de ha van maradék húsleves, azt is fel lehet használni, akkor a tej nem fontos. Ízlés szerint sózzuk, és sűrű mártást főzünk.
Ha megfőtt a töltike, a főzővizet leszűrjük, és ráöntjük a mártást. Ezzel összeforraljuk úgy, hogy a lábos fülét fogva rázogatjuk jobbra-balra, hogy le ne süljön az alja.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.