Elkészítés: A rizst megpároljuk, hagyjuk kihűlni. A hagymát finomra vágjuk. A cukkinit - ha öregebb, meghámozzuk -, hosszában kettévágjuk, belsejét kikaparjuk.
A darált húst, a rizst, a vöröshagymát és a tojást összedolgozzuk. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük, és betöltjük vele a fél cukkiniket. Tepsibe vagy jénaiba tesszük, tetejét megkenjük tejföllel vagy joghurttal.
Kevés vizet öntünk alá, és alufóliával letakarva sütőben 180 fokon /a cukkini méretétől és korától függően/ 30-40 percig sütjük. Levesszük a fóliát. A cukkinire tesszük a sajtot /reszelve vagy vékonyra szeletelve/, a sütőbe visszatéve addig sütjük, míg a sajt szép színt kap /kb. 10-15 perc/.
A mártáshoz felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a tejjel, és beletesszük a finomra vágott kaprot. Habverővel kevergetve kiforraljuk. Ízesítjük sóval, pici cukorral és ecettel. Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.