Elkészítés: A hasaalját a kezemmel /belenyúlva a belsejébe/ kiigazítom, vigyázva, hogy ki ne szakadjon.
3 darab pecsecsenye hús kockát nagyon kevés vízben felfőzők a zselatinnal együtt, majd kihűtöm.
A petrezselymet apróra vágom, a beáztatott kenyeret alaposan kinyomkodom, a főtt tojásokat felszeletelem. Az összes többi hozzávalóval együtt összedolgozom.
A masszával megtöltöm a hasaalját, a nyílását hústűvel összetűzöm.
Kenderzsineggel átkötözöm, hogy a formáját meg tudja tartani.
A tepsibe 1,5-2 dl vizet és 3-4 evőkanál zsírt teszek, rá ízlés szerint krumplit, paprikát, paradicsomot, hagymát és többféle zöldséget /ki hogy szereti/. Ráhelyezem a húst, picit sózom, szerecsendiót reszelek rá, és megszórom rozmaringgal. 250 fokos sütőbe teszem lefedve, 15-20 perc múlva, 180 fokra csökkentem a sütési hőt. 1 óra múlva a tetejét leveszem, és a 2 húskockából készült lével locsolom, persze közben meg is fordítom.
Amikor már szint kapott, a sütőt grillre állítom, és mindkét oldalát megpirítom.
Ha kész, hagyom hűlni, utána a tűt és a kötözést eltávolítom. Csak meghűlve lehet szeletelni!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.