Sárgaborsóleves füstölt hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Tojásos nokedli fejes salátával
Kijevi csirkemell rizibizivel
Zsemlegombóc
Klasszikus grízgaluska leves
Tárkonyos csirkeraguleves
Krémes spenótfőzelék
Kínai szezámmagos csirke
Kapros tökfőzelék virslivel
Epres blondie
Mákos guba
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Káposztás tészta egyszerűen
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Dubarry-csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Babgulyás
Töltött hasaalja (dagadó) recept
recept
Mester

Töltött hasaalja (dagadó)

120 perc
0 adag
Megfizethető
5
2010. 08. 29.

Elkészítés

Elkészítés: A hasaalját a kezemmel /belenyúlva a belsejébe/ kiigazítom, vigyázva, hogy ki ne szakadjon.

3 darab pecsecsenye hús kockát nagyon kevés vízben felfőzők a zselatinnal együtt, majd kihűtöm.

A petrezselymet apróra vágom, a beáztatott kenyeret alaposan kinyomkodom, a főtt tojásokat felszeletelem. Az összes többi hozzávalóval együtt összedolgozom.

A masszával megtöltöm a hasaalját, a nyílását hústűvel összetűzöm.
Kenderzsineggel átkötözöm, hogy a formáját meg tudja tartani.

A tepsibe 1,5-2 dl vizet és 3-4 evőkanál zsírt teszek, rá ízlés szerint krumplit, paprikát, paradicsomot, hagymát és többféle zöldséget /ki hogy szereti/. Ráhelyezem a húst, picit sózom, szerecsendiót reszelek rá, és megszórom rozmaringgal. 250 fokos sütőbe teszem lefedve, 15-20 perc múlva, 180 fokra csökkentem a sütési hőt. 1 óra múlva a tetejét leveszem, és a 2 húskockából készült lével locsolom, persze közben meg is fordítom.

Amikor már szint kapott, a sütőt grillre állítom, és mindkét oldalát megpirítom.

Ha kész, hagyom hűlni, utána a tűt és a kötözést eltávolítom. Csak meghűlve lehet szeletelni!

Megjegyzés
Érdemes nagyobb darabot készíteni, mert hidegen is kitűnő, akár hidegtálakra is! Úgymond rá lehet járni! Én most barna rizzsel tálaltam, de bármilyen köret jó hozzá, és bármilyen salátával kínálhatjuk. Ünnepi alkalmakkor is megállja a helyét, és előre is elkészíthető. A receptet és a fotót Simonani küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

5 / 5

2 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.