Előkészítés: A káposzta sérült leveleit lefejtjük, eldobjuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
Elkészítés: Akkora edényben, amibe belefér egészben a káposztafej, vizet forralunk, és a káposztát félpuhára főzzük. A fejről lefejtjük a leveleket, vigyázunk, hogy épségben maradjanak, és hideg sós vízbe dobjuk. A vastag ereket levágjuk. A túl apró leveleket, illetve azokat, amik elszakadtak, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk rajta a hagymát. Rászórjuk a pirospaprikát, hozzáadjuk a rizst, 3-4 percig pirítjuk, majd összekeverjük a darált hússal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A húsmasszából maximum 1-1 evőkanállal teszünk minden káposztalevélre, és feltekerjük. Akkor jó, ha minél kisebbre sikerülnek a töltelékek. Nagy lábos aljára kevés káposztacsíkot szórunk, rárakjuk a töltelékeket, végül befedjük a maradék káposztacsíkkal. Ráöntjük a sűrített paradicsomot, megszórjuk ételízesítővel, kevés pirosaranyat is tehetünk rá, felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, és lassú tűzön, lefedve, a forrástól számítva kb. 40 percig főzzük. Kenyérrel, tejföllel körítve tálaljuk. Rántani nem kell!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.