Kézimunka: Káposztát levelekkel együtt lemos alaposan, hogy a savassága optimális legyen. Kóstol, hogy jó-e, ha túl savanyú, átmos megint. Tölteléket összegyúr. Káposztalevelekbe gombócokat csavar, kétoldalt „becsomagol”. Szalonnát szeletel, rétegesen kondér aljára lerak. Egy réteg káposztát és egy réteg leveles gombócot káposztára halmoz. Tetejére sonkát vagy tarját rak, maradék levéllel befed. 2 oldalára babérlevelet csippent. Vízzel felönt töltelék ellepéséig.
Termokémia: Lassú tűzön, odafigyelve rottyanásig főz, mert az étek könnyen leég. Időnként gombócokat kondérban rázogat. Jön a rotty, akkor másik edényben rántást készít, azzal körbelocsol, döntögetve elegyenget, és 10 percig főz. Ha nem ránt, akkor tejföllel besűrít. Közben kóstol, ha nem elég ízes, akkor még fűszerez.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.