Elkészítés: A savanyú káposztát hideg vízben átmossuk. A káposztalevelekről levágjuk a vastagabb részt. A hagymát és fokhagymát meghámozzuk, ezeket apróra, a szalonnát pedig kis kockákra vágjuk.
A szalonnát nagy lábosban zsírjára pirítjuk, a pörcöt a darált húshoz adjuk. A zsírban megpirítjuk a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, meghintjük 1 kávéskanál pirospaprikával, ráöntünk 1 dl vizet, és összekeverjük a savanyú káposzta felével.
A darált húshoz adjuk a fokhagymát, a rizst, a tojást, 1 kávéskanál pirospaprikát, a köménymagot, a majorannát, és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. A masszát arányosan elosztva kis gombócokká kerekítjük, és a káposztalevelekre rakjuk. A hosszanti széleket a húsra hajtjuk, majd alulról feltekerjük a leveleket.
A lábosba tesszük a káposztára a töltött káposztaleveleket, rászórjuk a maradék káposztát, és fedő alatt lassú tűzőn puhára főzzük (kb. 1 óra). Közben többször megrázogatjuk a lábost, keverni nem szabad!
A tölteléket óvatosan kiszedjük a lábosból, és berántjuk a káposztát. Ehhez az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a lisztet. 2 dl hideg vízzel csomómentesre elkeverjük, a káposztához adjuk, és 10 percig forraljuk. A tölteléket a tetejére tesszük, és tejföllel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.