A májat, lecsepegtetett gombakonzervet és a vöröshagymát ledaráljuk, hozzátesszük a darált húst, a beáztatott és kinyomkodott zsemléket, tojásokat és a fűszereket. Jól összekeverjük, kóstoljuk, hiányzó fűszerből pótolunk, mikor már finomnak érezzük, kész a töltelékünk.
Megtöltjük a pulyka nyakbőrt, bevarrjuk a másik végét és tepsibe rakjuk a zsírral és 2 bögre vízzel. 180 fokon sütjük, többször meglocsolgatjuk a levével, megfordítjuk, locsolgatjuk, ropogós pirosra sütjük, kb 1 óra. A vizet pótoljuk ha szükséges. Ha a töltelék nem fér bele mind a bőbe, mellé halmozzuk.
Felszeletelve, bármilyen körettel és savanyúsággal tálalható.
Megjegyzés
Karácsonyra ezt készítem el a családnak.
A receptet Németh Lajosné küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.