Előkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk és kicsontozzuk. Szépen megformázzuk a húst, a vastag részét felszúrjuk késsel. A levágott húsokat gorombára ledaráljuk, vagy apróra összevagdaljuk. A zöldségeket és az almát megtisztítjuk, és megmossuk. Két gerezd fokhagymát összetörünk. A szalonna felét apró kockákra vágjuk. A szeletelt kenyereket szintén apró kockákra vágjuk, és sütőben kicsit megpirítjuk.
Elkészítés: Összekeverjük a darált húst a tojással, a petrezselyemmel, az összevágott szalonnával, sóval, borssal, két gerezd zúzott fokhagymával, és a pirított kenyérkockákkal. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a húst. Kívülről bedörzsöljük a paprikakrémmel, sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket, a hagymát, az almát, a maradék szalonnát vastagabb szeletekre vágjuk, a gombát félbe vagy cikkekre. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. Akkora tepsit, vagy vaslábast választunk, amibe a hús éppen belefér. Az edény aljába tesszük a szalonnát, és rászórjuk a zöldségeket, a fokhagymát. Erre a zöldségágyra fektetjük a húst. Meglocsoljuk a felhevített olajjal, kevés vizet öntünk alá, és letakarva, a sütőben puhára sütjük.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva
1 adag: 441 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.