Előkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk és kicsontozzuk. Szépen megformázzuk a húst, a vastag részét felszúrjuk késsel. A levágott húsokat gorombára ledaráljuk, vagy apróra összevagdaljuk. A zöldségeket és az almát megtisztítjuk, és megmossuk. Két gerezd fokhagymát összetörünk. A szalonna felét apró kockákra vágjuk. A szeletelt kenyereket szintén apró kockákra vágjuk, és sütőben kicsit megpirítjuk.
Elkészítés: Összekeverjük a darált húst a tojással, a petrezselyemmel, az összevágott szalonnával, sóval, borssal, két gerezd zúzott fokhagymával, és a pirított kenyérkockákkal. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a húst. Kívülről bedörzsöljük a paprikakrémmel, sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket, a hagymát, az almát, a maradék szalonnát vastagabb szeletekre vágjuk, a gombát félbe vagy cikkekre. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. Akkora tepsit, vagy vaslábast választunk, amibe a hús éppen belefér. Az edény aljába tesszük a szalonnát, és rászórjuk a zöldségeket, a fokhagymát. Erre a zöldségágyra fektetjük a húst. Meglocsoljuk a felhevített olajjal, kevés vizet öntünk alá, és letakarva, a sütőben puhára sütjük.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva
1 adag: 441 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.