Előkészítés: A tojásokat sós vízben keményre főzzük, kihűtjük, meghámozzuk. Közben a zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A cukkínit vékonyan meghámozzuk (csak a zöld héjára van szükségünk, húsát egyéb célra elhasználjuk), gyufaszál vékonyságú csíkokra, majd egészen apró kockákra vágjuk. A sárgarépát és az ecetes uborkát vékony szeletekre gyaluljuk, és a cukkínival azonos méretű csíkokra, majd kockákra aprózzuk. A petrezselymet finomra vágjuk. A spenótot lobogva forró, enyhén sós vízben 2 percig főzzük, leszűrjük, azonnal jéghideg vízbe merítjük, majd alaposan lecsepegtetjük, kinyomkodjuk, és finomra-pépesre vágjuk.
Elkészítés: A tojásokat félbevágjuk, sárgájukat kiemeljük péppé törjük. Hozzáadjuk a majonézt és a mustárt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, habosra keverjük, és két részre osztjuk. Az egyik adagba belekeverjük a petrezselymet, a cukkínit, a sárgarépát és az uborkát, csillagcsőrős habzsákba szedjük, és a tojásfehérjékbe púpozzuk-töltjük. A másik adag tojáspépbe belekeverjük a spenótpürét, 1 csipet őrölt szerecsendiót, kevés fokhagymát, és habzsák segítségével megtöltjük vele a maradék fél kemény tojásfehérjéket. Fedeles műanyagdobozba rakosgatjuk őket, tálalásig hidegen tartjuk. Tálaláskor a töltött tojásokat lapostányérra rendezzük, a tányér peremét megmosott és szárazra törölgetett spenót- vagy reteklevelekkel, a tojások tetejét paprikacsíkokkal díszíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.