Elkészítés: Kivajazunk vékonyan egy 24 cm átmérőjű csatos tortakarikát.
A tészta összes hozzávalóit kimérjük a dagasztó géptáljába úgy, hogy az élesztő a sóval és a cukorral közvetlenül ne érintkezzen, majd sima tésztává dagasztjuk. Ha a dagasztás kétharmadánál azt látjuk, hogy nem tudunk sima felületet adni a tésztának, mert foszlik, szakad, kevés tejet dagaszthatunk még a tésztába. Ezután letakarjuk a tésztát nedves konyharuhával, és 30-50 perc alatt duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán téglalappá (kb. 30x40 cm-re) nyújtjuk a tésztát, és vékonyan megkenjük vízzel. Egy nagylyukú reszelőn ráreszeljük a marcipánt, majd egyenletesen elhintjük rajta az alaposan lecsöpögtetett meggyet. Szorosan feltekerjük a tésztát, majd csigává tekerjük, és a hajtással lefelé az előkészített tortaformába tesszük.
Ismét kb. 30-50 percen át kelesztjük a kalácsot, majd egész tojással megkenjük, és előmelegített 170 C-os sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Közben egyszer átkenjük a kalácsot tejjel. Ha megsült, letakarjuk konyharuhával, és így hagyjuk kihűlni. Kihűlés után szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.