A töpörtyűt ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk, a lisztet elmorzsoljuk a zsírral. Az élesztőt összekeverjük 1,75 dl hideg vízzel, majd a tojással és a fűszeres töpörtyűvel együtt a lisztes keverékhez öntjük. Alaposan összedolgozzuk, majd átgyúrjuk a tésztát. Végül fóliába csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap 1 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát. Először középre hajtjuk a bal oldali harmadot, majd erre a jobb oldalit. Végül 10 percre a hűtőbe tesszük a hajtogatott tésztát. A tésztát elfordítjuk 90 fokkal, és ismételten 1 cm vastagságúra nyútjuk. A két-két szélső negyedet középre hajtjuk, majd az így megfelezett tésztát is félbehajtjuk.
A tésztát 2 cm vastagságúra hajtjuk, majd a felületétfél cm mélyenberácsozzuk, végül pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat. Mindet megkenjük a felvert tojás felével, és meleg helyen megkelesztjük. Végül átkenjük a megmaradt tojással, és 220 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.