A tepertős kockához a tejet langyosra melegítjük, elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.
A lisztet a sóval egy tálba szitáljuk, elmorzsoljuk benne a margarint, a közepébe mélyedést készítünk, ideöntjük a felfutott élesztőt, a tojást, a tejfölt, és alaposan összedolgozzuk annyi tejjel, hogy ruganyos tésztát kapjunk. Letakarva kb. 60 percig pihentetjük.
A tésztát 1 cm-es vastagságú, téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a ledarált tepertő harmadával, majd hajtogatjuk: a tészta hosszabbik oldala mentén először a bal oldalát hajtjuk félig középre, azután a jobb oldal hajtjuk a középső részre, végül az alsó részt hajtjuk félig felfelé. Kicsit lenyomkodjuk, majd 20 percig pihentetjük. Még kétszer megismételjük a hajtogatást.
A tésztát kb. ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, éles késsel berácsozzuk és 5x5 cm-es kockákra vágjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a tetejüket tojássárgájával lekenjük, és 20 percig kelesztjük. 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.