Elkészítés: A búzadarát, a cukrot és a kukoricadarát összekeverjük a túróval. Állni hagyjuk kb. fél órát.
Majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a lisztet, a vajat és a tojásokat. Jó alaposan elkeverjük, és ismét negyed órát hagyjuk pihenni.
Lisztes kézzel, kis gombócokat formálunk, és bő, sós vízben kb. 5 percig főzzük, amíg a felszínre nem jönnek.
Közben a zsemlemorzsát cukorral és egy kis vajjal megpirítjuk.
A kifőtt gombócokat kivesszük, egyenesen a zsemlemorzsába tesszük, beleforgatjuk.
Az elkészült gombócokat, cukros vagy vaníliás cukros tejföllel tálaljuk, kis porcukorral meghintve. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.