Elkészítés: A túrót összekeverjük a tojással, csipet sóval, pici cukorral, esetleg vaníliás cukorral (sós változatnál a cukrot kihagyjuk!) és a búzadarával, aztán felteszünk vizet főni (akkora edényben, amiben elfér az a pár gombóc). Addig áll a tészta. Bevizezett kézzel gombócokat formázunk, olyan nagyobb szilva nagyságúakat (kb. 3-4 cm átmérő), és ha forr a víz, óvatosan beletesszük. Ha feljön a víz színére, pár percig még hagyjuk főni (próbát csinálunk: egyet kiveszünk és megnézzük, hogy megfőtt-e, kb. 6-7 perc). Majd olajon megpirított zsemlemorzsában forgatjuk meg (puhább és nem olyan száraz a morzsa, ha kis vízzel felöntjük, és tovább melegítjük még 1-2 percig).
A sós változatot fokhagymás-borsos tejföllel, esetleg apróra vágott pirított szalonnapörccel kínáljuk, pirospaprikával picit megszórva. Az édes változatot narancskarikákkal, vaníliás cukorral elkevert tejföllel tálaljuk porcukrozva.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.