Elkészítés: 1. A piskótához kivajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, és az aljába méretre vágott sütőpapírt teszünk.
2. A tojásokat és a cukrot 4 perc alatt robotgéppel fölhabosítjuk.
3. A lisztet, a sütőport és a kakaót összekeverjük, és fakanállal óvatosan a tojáshabhoz forgatjuk.
4. A tortaformába öntjük a masszát, és 175 fokon 12 perc alatt megsütjük. Ha kész, kihűtjük.
5. A töltelékhez a zselatint 1 dl vízzel elkeverjük, majd takaréklángon addig kevergetjük, amíg a zselatin feloldódik.
6. Félretesszük hűlni, közben a porcukrot simára keverjük 2-3 kanál forró vízzel egy nagy keverőtálban.
7. A porcukorhoz adjuk a túrót, a vaníliarúd kikapargatott belsejét, a citromhéjat, a citromlevet, a tejfölt és a zselatinos vizet. Robotgéppel 1-2 perc alatt összedolgozzuk, végül fakanállal beleforgatjuk a tejszínhabot.
8. A piskótát kivesszük a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és miután a formát elmostuk és szárazra töröltük, visszatesszük bele.
9. Megöntözzük 1 dl víz és 5 dkg cukor összemelegített keverékével, elsimítjuk rajta a túrós tölteléket, és a tetejét vastagon megszórjuk kakaóporral.
10. A tortát 1 napig hűtőben tartjuk. Tálalás előtt késsel finoman körbevágjuk, és kiszedjük a formából.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.