Elkészítés: Az élesztőt kevés langyos tejben megfuttatom. Közben a lisztet, a margarint, a cukrot egy tálba öntöm. Ehhez hozzáadom az élesztőt, és szükség szerinti tejjel közepesen lágy tésztává dagasztom.
Langyos helyen duplájára kelesztem.
A töltelékhez a túrót szétmorzsolom, tojássárgával, porcukorral és kevés reszelt citromhéjjal összekeverem. A tojásfehérjét kemény habbá verem, és a túrós masszába forgatom.
Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán téglalapra nyújtom, és 6X6 cm-es négyzetekre vagdalom fel. Közben a tepsit kikenem margarinnal. A kis tésztakockák közepére a túrós töltelékből 2 mokkáskanállal halmozok, majd a kockák széleit felhajtom, és megfogom/összecsípem a túrós halmocska fölött. Gyorsan a tepsibe teszem, megkenem tojássárgával, hogy ne essen szét a batyu.
A sütőt akkor gyújtom be, mikor beteszem a sütit. 3-5 percig erős lángon sütöm (hogy keljen még a tészta), majd takarékon aranybarnára sütöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.