Először a köretet készítjük el. A tejet 5 dkg cukorral felforraljuk, és a mákot beleszórva egy-két percig a tűzön kevergetjük, majd kihűtjük. (Ha túl sűrű lenne, még kevés tejjel hígítjuk.)
A meggyet leszűrjük, és a cukorral meg kevés meggylével pár percig pároljuk, melegen tartjuk. (A maradék meggylét üdítőitalként tálalhatjuk.)
Az egérkéhez a túrót burgonyanyomón áttörjük. A tejet csipetnyi sóval felforraljuk, a lisztet – állandóan kevergetve – beleszórjuk. Fakanállal a tűzön addig verjük, amíg az edény falától el nem válik, majd langyosra hűtjük. Az egész tojásokat egyenként simára keverjük benne, majd a túrót is beledolgozzuk. Teflonserpenyőben bőven olajat forrósítunk, és az olajba mártogatott evőkanállal tésztát szaggatunk bele. Körös-körül szép pirosra sütjük, papírtörülközőn leitatjuk, és porcukorral meghintve, hideg mákmártással meglocsolva, a meleg párolt meggy kíséretében kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.