Elkészítés: A lisztet gyúródeszkára púpozzuk, a közepébe mélyedést képzünk. A tojást beleütjük, a hideg vizet, amelyben előzőleg feloldottunk 3 kávéskanál sót, beleöntjük. Jól összedolgozzuk és meggyúrjuk. 3 egyforma lapos cipót formázunk belőle. 10 percig pihentetjük, majd kb. 1,5-2 mm vastagságúra kinyújtjuk.
Szalvétára kiterítjük az így kapott 3 levél tésztát, és ismét pihentetjük 10 percig.
A gyúródeszkán kettévágjuk a levelet, és a két felet egymásra helyezve feltekerjük. Éles késsel gyufatészta vastagságúra felvágjuk. Lobogva forró, bő, sós vízben levelenként kifőzzük. Ha feljön a főzővíz tetejére, a tészta, már kész.
A túrót elosztjuk egy zománcos tepsiben, majd megsózzuk. A kifőtt tésztát kiszedjük a túróra, meglocsoljuk a megolvasztott zsírral, hogy ne ragadjon össze, majd az egészet jól összekeverjük. A tetejére tesszük a felkarikázott kolbászt.
Letakarjuk alufóliával, és 180 Celsius-fokos sütőben kb. 40-45 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és további 15–20 percig sütjük, hogy a teteje megpiruljon. A tepsi alján, a kolbászzsírban megpirult haluska a legfinomabb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.