Előkészítés: A sütőlapot kibéleljük sütőpapírral, és a sütőt előmelegítjük 180 fokra (gázsütő 2-es fokozat). A piskótát finomra törjük, vagy ledaráljuk, vagy lereszeljük.
Elkészítés:
1. A piskótát összekeverjük a darált dióval, a puha vajjal és a rummal. Ha nem állna össze, akkor pici tejet kell hozzá tenni. A tésztát a sütőlapra tesszük, kb. 25x30 cm nagyságú téglalappá formázzuk. Jó tömör legyen!
2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, beledolgozzuk a túrót. Hozzáadjuk a mézet, a vaníliás cukrot, a keményítőt, és óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét is.
3. A habos tölteléket rákenjük a tésztára, és az előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
4. Amíg sül, kikeverjük a tejfölt a mézzel. Amikor kivesszük a sütőből a tésztát, rákenjük a tejfölös mézet, majd ismét visszatesszük a sütőbe, kb. 5 percre. Amikor letelt az idő, kivesszük, kihűtjük. Hidegen felszeleteljük, és formákon keresztül, vagy csak úgy az egészet leszórjuk a választott díszítőanyaggal vagy kakaóporral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.