Előkészítés: A cseresznyét megmossuk, szárazra törölgetjük, szárát leválasztjuk, kimagozzuk. A túrót szitán (vagy kétszer krumplinyomón) áttörjük. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát megpöttyözünk a teljes mennyiségből elvett margarinnal, az alját és az oldalát kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat).
Elkészítés: A torta alapjához 10 dkg margarint habosra keverünk 12,5 dkg porcukorral és 1 evőkanál vaníliás cukorral, majd egyenként hozzáadunk 2 tojást. A lisztet összekeverjük 5 dkg étkezési keményítővel és a sütőporral, kanalanként a tojásos masszához keverjük, végül hozzáadjuk a rumot is. A formába simítjuk, és 20 percig sütjük. Közben a \\"rakományhoz\\" kettéválasztjuk a maradék 4 tojást, a fehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük. A maradék 15-15 dkg margarint és porcukrot habosra keverjük 2 evőkanál vaníliás cukorral, egyenként beledolgozzuk a 4 tojássárgáját, majd az áttört túrót, a rumot és a citromhéjat. A tojáshabot és a maradék 10 dkg étkezési keményítőt felváltva, több részletben a túrós masszába keverjük, végül hozzáadjuk a cseresznyét. Az elősütött tortalapot kivesszük a sütőből, egyenletesen elkenjük-simítjuk rajta a masszát, visszatesszük a sütőbe, és középső rácsálláson kb. 1-1 és 1/4 órán át sütjük. (Tűpróba!) A formában hagyjuk 10 percet pihenni, majd lehúzzuk róla a tortakarikát és az oldaláról a sütőpapírt, hagyjuk teljesen kihűlni. Tálaláskor lapos tálra csúsztatjuk, tetejét meghintjük fahéjas porcukorral, és tortaszerűen szeleteljük. Napokig elálló, finom, kiadós sütemény!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.