Előkészítés: A húst megmossuk, szárazra töröljük, és egyben hagyjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, a gerezdeket kettévágjuk. A szalonnát csíkokra vágjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A húst körbe-körbe sűrűn megtűzdeljük fokhagymával és szalonnával. Bedörzsöljük sóval, borssal, és tűzálló tálba tesszük. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, leöntjük vele a húst. Kevés vizet öntünk alá, lefedjük alufóliával. A sütőben kb. 1 óra hosszat pároljuk. Egy óra elteltével levesszük róla a fóliát. Levével meglocsoljuk, és kb. 25-30 perc alatt piros ropogósra sütjük. Kivesszük a sütőből, kb. 10 percig pihentetjük, hogy szép vékonyan tudjuk szeletelni.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 330 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.