Előkészítés: A húst megmossuk, szárazra töröljük, és egyben hagyjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, a gerezdeket kettévágjuk. A szalonnát csíkokra vágjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A húst körbe-körbe sűrűn megtűzdeljük fokhagymával és szalonnával. Bedörzsöljük sóval, borssal, és tűzálló tálba tesszük. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, leöntjük vele a húst. Kevés vizet öntünk alá, lefedjük alufóliával. A sütőben kb. 1 óra hosszat pároljuk. Egy óra elteltével levesszük róla a fóliát. Levével meglocsoljuk, és kb. 25-30 perc alatt piros ropogósra sütjük. Kivesszük a sütőből, kb. 10 percig pihentetjük, hogy szép vékonyan tudjuk szeletelni.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 330 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.