Előkészítés: A csirkecombokat megmossuk, tálba tesszük. A fehérbort összekeverjük 4 evőkanál olajjal, beletesszük a szárított kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a csirkére, és kb. 30 percig letakarva érleljük. Ezalatt az uborkát megmossuk, kettévágjuk, és karalábévájóval kis gömböket kanyarítunk belőle, szűrőkanálba tesszük, besózzuk, és hagyjuk a levét lecsepegni. A paradicsomot megmossuk, és szárazra töröljük.
Elkészítés: A csirkecombokat kivesszük a marinádból, lecsepegtetjük. Nagyobb serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat. Beletesszük a csirkecombokat, mérsékeljük a hőt, és közepes tűznél, többször megforgatva kb. 20-25 percig sütjük. A diót szárazon kis serpenyőbe tesszük, és lassú tűzön kevergetve, kb. 10 percig pirítjuk, amíg jó illata lesz, majd félretesszük. Az uborkagolyókat tiszta konyharuhára borítjuk, óvatosan megtörölgetjük. A paradicsomot a csirkecombok mellé tesszük és nagy lángon kb. 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az uborkát, és addig pirítjuk, amíg szirup sűrűségű leve lesz (kb. 15 perc). A csirkecombot az uborkával és paradicsommal körítjük, dióval megszórva tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 330 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.