Előkészítés: A csirkecombokat megmossuk, tálba tesszük. A fehérbort összekeverjük 4 evőkanál olajjal, beletesszük a szárított kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a csirkére, és kb. 30 percig letakarva érleljük. Ezalatt az uborkát megmossuk, kettévágjuk, és karalábévájóval kis gömböket kanyarítunk belőle, szűrőkanálba tesszük, besózzuk, és hagyjuk a levét lecsepegni. A paradicsomot megmossuk, és szárazra töröljük.
Elkészítés: A csirkecombokat kivesszük a marinádból, lecsepegtetjük. Nagyobb serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat. Beletesszük a csirkecombokat, mérsékeljük a hőt, és közepes tűznél, többször megforgatva kb. 20-25 percig sütjük. A diót szárazon kis serpenyőbe tesszük, és lassú tűzön kevergetve, kb. 10 percig pirítjuk, amíg jó illata lesz, majd félretesszük. Az uborkagolyókat tiszta konyharuhára borítjuk, óvatosan megtörölgetjük. A paradicsomot a csirkecombok mellé tesszük és nagy lángon kb. 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az uborkát, és addig pirítjuk, amíg szirup sűrűségű leve lesz (kb. 15 perc). A csirkecombot az uborkával és paradicsommal körítjük, dióval megszórva tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 330 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.