Előkészítés: A burgonyát alaposan megsikáljuk, gőzben (vagy sós vízben) kb. 20 percig főzzük. A rozmaring száráról lecsipkedjük a leveleket, a szárat megmossuk, és úgy használjuk, mint egy kis nyársat. A paradicsomot megmossuk. A sajtot a paradicsomhoz hasonló nagyobb darabokra vágjuk.
Elkészítés: Szép sorjában a rozmaringnyársra szúrunk 1 burgonyát, 1 paradicsomot, egy velük kb. azonos nagyságú darab sajtot, majd ismét paradicsomot és a végére ismét 1 burgonyát. Nagyobb serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olajat, beletesszük a babérleveleket, majd megforgatjuk benne a nyársakat, amíg a krumpli színt kap. A fokhagymát megtisztítjuk és a rozmaringlevelekkel együtt apróra vágjuk. Ráöntjük a maradék olívaolajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A krumplis nyársakat az aromás olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 455 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.