Piskóta : a tojásokat ketté választjuk, a fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Míg a robotgép föl veri, a sárgáját habosra keverjük kézi habverővel. A kemény fehérje habba belekeverjük spatulával óvatosan a sárgáját . Mikor márványos színű , a kakaó port a liszttel elkeverjük és két részletben bele szitáljuk , és óvatosan csomó mentesre keverjük. Ki bélelt formában előmelegített sütőben 160 fokon alsó-felső sütésen 30-40 percig sütjük.A készre sült piskótát enyhén lisztezett felületre föl fordítjuk és hagyjuk kihűlni.A meggyes töltelék: a zselatint a vízzel elkeverjük és hagyjuk megduzzadni. A meggyet botmixerrel pépesítjük, és egy fazékba téve elkezdjük melegíteni. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot , kristálycukrot és a whiskyt . Mikor a cukor elolvadt és felforrt ,beletesszük a megduzzadt zselatin keveréket és jól elkeverjük. Ezt addig főzzük és keverjük, míg feloldódik a zselatin. Ezután egy tálba téve hagyjuk kihűlni. A habtejszínt keményre verjük és a kihűlt meggy zselével elkeverjük és hűtőbe tesszük. A fehércsokit megolvasztjuk gőz fölött, hozzáadjuk a whiskyt és a vanília aromát. Felverjük a habtejszínt, és hozzáadjuk a fehércsokit és a mascarponét . Jól elkeverjük, és hűtőbe tesszük. A tejcsokit a kakaóporral gőz fölött felolvasztjuk, hozzáadjuk a sütő likőrt. Felverjük a habtejszínt és hozzáadjuk a felolvasztott tejcsokit és a mascarponét.Jól elkeverjük és hűtőbe tesszük.A kihűlt piskótát 4 felé vágjuk . Egy kapcsos formát megmagasítunk sütőpapírral. Nekem csak ez volt itthon. Legjobb lett volna a wax fólia, de így alakult.A krémeket díszítőcső nélküli habzsákba tesszük külön, külön. A forma aljába helyezzünk egy piskóta lapot, és körkörösen nyomjuk ki a habot . A lényeg, hogy a meggyzselé sohase kerüljön a szélére. Én kívülről befelé halladva töltöttem. Ez azt jelenti ,hogy a szélénél kezdtem a csokis krémmel, ezután a meggyes krém, aztán a fehércsokis krém és így tovább. Ezután újabb piskóta ,ezt kicsit lenyomkodjuk. Viszont most fordítva töltjük. Ez azt jelenti,hogy most a fehércsokis krémmel kezdünk a szélénél. Utána a meggyes krém ,ezt követően a tejcsokis és újabb meggyes krém , így tovább ... Újabb piskóta lap, ezt is lenyomkodjuk. Újra fordítva töltjük. A sorrend a tejcsokis krém, a meggyes krém, a fehér csokis krém, a meggyes krém és így tovább.. Végül rátesszük az utolsó piskóta lapot és lenyomkodjuk. Minimum egy fél órára hűtőbe tesszük. Ezután felverjük a habtejszínt és hozzákeverjük az ételfestékport. Ezzel bevonjuk a tortát. Ezt a tortát nemrég készítettem, a 6-dik házassági évfordulónkra. A tetejét élő virággal díszítettem. Szártakaróval levédve .Temészetesen a Jack Daniels whiskyk sem maradhattak le a torta tetejéről.
Megjegyzés
Bonyolultnak tűnik, de megéri a fáradtságot. Igaz mikor ezt a tortát kitaláltam, nem gondoltam át mennyi munkával is jár. Minden percét imádtam, és végül csodálatos lett.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.