Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kozáksapka recept
Kozáksapka
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Ünnepi csokoládétorta cukormentesen recept
recept
Mester

Ünnepi csokoládétorta cukormentesen

90 perc
0 adag
Megfizethető
5
2013. 04. 04.

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztás nélkül habosra felverjük, hozzáadjuk a xilitet, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporos-lisztes-kakaós keveréket. Megsütjük a piskótát 170-180 C-on, kibélelt sütőformában.

Közben elkészítjük a párizsi krémet.nA kakaót átszitáljuk. A tejszínt a xilittel felforraljuk (kb. 118 °C). Beleszórjuk a kakaóport, majd a csokoládét, és gyorsan simára keverjük. A margarint apránként adjuk hozzá, hogy ne hűtse vissza a keveréket. Folyamatos keverés mellett 105 °C-ig hevítjük, majd hidegvizes edénybe állítva időnként megkeverve kihűtjük.

Amikor teljesen kihűlt, keményre felvert habtejszínnel fellazítjuk a párizsi krémet, óvatosan, gépi habverővel, alacsony fokozaton.

Amikor megsül a piskóta, a formában hagyjuk kihűlni, majd ha kihűlt, 3 részre vágjuk. és megtöltjük a krémmel, valamint kívülről is teljesen bevonjuk a tortát. Ezután hűtőbe tesszük, és néhány órát hagyjuk pihenni.

Majd elkészítjük a bevonatot úgy, hogy a zselatinon kívül az összes összetevőt szálpróbáig (kb. 105 C) felfőzzük, majd hozzákeverjük a kevés vízzel külön felmelegített zselatint. Hagyjuk hűlni a bevonatot, majd ha már nem meleg, és kicsit be is sűrűsödött, akkor bevonjuk vele a tortát egy rácson úgy, hogy nem igazgatjuk, hanem hagyjuk csak lefolyni a felesleget.

A torta oldalát párizsi krémmel, a tetejét pedig ízlés szerint cukormentes temperált csokidíszekkel, gyümölcsökkel díszítjük.

Megjegyzés
A bevonat több lesz, mint amennyi szükséges, de ennél a máznál nem szabad kiszámolni, mert úgy lesz szép, ha hagyjuk lefolyni és nem egyengetjük. A receptet és a fotót Daniella86 küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Hercegnőburgonya házilag
Recept
Egyszerű

Hercegnőburgonya házilag

45 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ehető adventi naptár vajas kekszből
Recept
Egyszerű

Ehető adventi naptár vajas kekszből

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Póréhagyma-krémleves
Recept
Egyszerű

Póréhagyma-krémleves

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Tormás-almás húsgombócleves
Recept
Egyszerű

Tormás-almás húsgombócleves

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Hollandi mártás
Recept
Egyszerű

Hollandi mártás

25 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Narancsos tojáslikőr
Recept
Egyszerű

Narancsos tojáslikőr

20 perc
|
10 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pihe-puha kakaós csiga
Recept
Rafinált

Pihe-puha kakaós csiga

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Lassan sült mézes-mustáros pulykamell
Recept
Egyszerű

Lassan sült mézes-mustáros pulykamell

110 perc
|
4 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Hercegnőburgonya házilag recept
Recept
Egyszerű

Hercegnőburgonya házilag

45 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ehető adventi naptár vajas kekszből recept
Recept
Egyszerű

Ehető adventi naptár vajas kekszből

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Póréhagyma-krémleves recept
Recept
Egyszerű

Póréhagyma-krémleves

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Tormás-almás húsgombócleves  recept
Recept
Egyszerű

Tormás-almás húsgombócleves

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Hollandi mártás recept
Recept
Egyszerű

Hollandi mártás

25 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Narancsos tojáslikőr recept
Recept
Egyszerű

Narancsos tojáslikőr

20 perc
|
10 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pihe-puha kakaós csiga recept
Recept
Rafinált

Pihe-puha kakaós csiga

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Lassan sült mézes-mustáros pulykamell recept
Recept
Egyszerű

Lassan sült mézes-mustáros pulykamell

110 perc
|
4 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Cantuccini recept
Recept
Egyszerű

Cantuccini

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Pihe-puha mézeskalács szelet recept
Recept
Egyszerű

Pihe-puha mézeskalács szelet

60 perc
|
12 adag
|
Olcsó
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Klasszikus húsos lasagne (al forno) recept
Recept
Mester

Klasszikus húsos lasagne (al forno)

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.