Előkészítés: Az aszalt szilvákat apró darabokra vágjuk. Az almát megmossuk.
Elkészítés: A brandyt összekeverjük 2 evőkanál vízzel, a gyömbérporral és a fahéjjal, 10 percre beletesszük az aszalt szilvát. Az almák magházát bőségesen kiszúrjuk/kifúrjuk. Megtűzdeljük a 4 evőkanál napraforgómaggal. A vajon megpirítjuk a 6 dkg napraforgómagot, összekeverjük a mézzel, és a lecsepegtetett szilvákkal. Megtöltjük vele az almákat. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Az almalevet tűzálló tálba öntjük, beletesszük az almákat, és lefedjük. A sütőben kb. 35 percig sütjük. A cukrot lassú tűzön megolvasztjuk, világosra karamellizáljuk, és elkeverjük a tejszínnel. Tányérokra öntjük, ráültetjük a kész almát és tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 520 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.