Elkészítés: A tejesbárány combját kicsontozzuk, a húst spárgával összekötjük, és finom sonkaszalonnával
vagy baconnal sűrűn megtűzdeljük, majd megsózzuk.
A sütésre előkészített báránycombot egy
magasfalú sütőedénybe rakjuk, forró zsírral vagy olajjal leöntjük, és meleg sütőben pirosra sütjük.
Sütés közben a pecsenyét saját levével többször megöntözzük és meg is forgatjuk, hogy egyenletesen piruljon.
A leszűrt pecsenyelébe 1 evőkanálnyi
paradicsomlét keverünk, és tűzön forraljuk, majd fél kávéskanálnyi liszttel meghintjük, és besűrítjük.
Ha a szaft már jó sűrű, kb. 2 evőkanál vízzel feleresztjük és felforraljuk. Az így elkészült mártásba tegyünk egy kis vajat, így selymesen fényes, igen finom szaftot kapunk.
A báránysültet párolt zöldségekkel és
fejessalátával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.