Előkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A körtéket meghámozzuk, kettévágjuk, és magházukat kivágjuk. A vaníliarudat kettéhasítjuk, a pépet késheggyel kikaparjuk.
Elkészítés: A vaníliapépet a fehérborral, 4 evőkanál vízzel, a citromlével, a cukorral, a fahéjjal, a citromhéjjal, a szegfűszeggel összekeverjük egy akkora tűzálló tálban, amibe magházukkal lefelé, egymás mellé beleférnek a körtét. Tehetjük magas oldalú tepsibe is! A körtéket a lébe borítgatjuk, alufóliával lefedjük, és kb. 15 percre betesszük a sütőbe. Közben a töltelékhez a mandulát összevagdaljuk, kézi robotgéppel összekeverjük a cukorral, a citromhéjjal, egy csipet sóval és a tojásfehérjével. A körtéket megforgatjuk, megtöltjük a mandulás masszával, és 10 perc alatt készre sütjük. (Ha van, grillsütőben 1-2 perc alatt kissé megpirítjuk.) Személyenként 2-2 fél körtét a keletkezett lével leöntünk, így tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 385 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.