Elkészítés: A kacsát a hátánál kifilézzük, a csontvázat eltávolítjuk (de nem kötelező), a szártőcsont és az alsócombcsont marad. Sózzuk, borsozzuk.
Felkockázzuk a kalácsot. A tojásokat összekeverjük az olvasztott vajjal és a tejjel, a finomra vágott hagymával és a petrezselyemmel, a kalácshoz öntjük, a mézeskalács fűszert is hozzáadva összeforgatjuk, majd betöltjük a kacsába. Összetűzzük vagy varrjuk, letakarjuk, és 140 fokos sütőben fél órát sütjük. Majd levesszük a takarást, és 160 fokos sütőben egy óra alatt pirosra sütjük.
A kompóthoz a cukrot serpenyőben karamellizáljuk, beledobjuk a fahéjat és a szegfűszeget, felöntjük a borral, beledobjuk a félbevágott lilahagymákat, és kb. fél órát pároljuk. Végül kevés balzsamecetet adunk hozzá.
A töltött kacsát a lilahagymakompóttal tálaljuk. Esetleg krumplipürével és barackkompóttal is kínálhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.