Elkészítés: A kacsát megmossuk, a mellét megtűzdeljük szegfűszeggel, fokhagymával és füstölt szalonnával. Sózzuk, borsozzuk, csipet majoránnával, valamint vad fűszerkeverékkel kívül-belül meghintjük.
Az almából egyet-egyet kettévágunk, a többit meghámozzuk, lereszeljük. A fél almákat betöltjük a kacsák hasába, majd beborítjuk baconnel. Kivajazott tepsibe helyezzük, a kacsa belsejébe vörösbort, alá pedig kevés vizet öntünk.
Fóliával lefedve puhára pároljuk. Közben a pecsenyelével többször locsoljuk, hogy ne száradjon ki nagyon a kacsa. Mikor megpuhult, fólia nélkül pirosra sütjük.
Amíg sül a kacsa, elkészítjük az almapürét. Vajat olvasztunk, beletesszük a reszelt almát, kicsit megpirítjuk. Fűszerezzük sóval, borssal, kristálycukorral, fahéjjal ízlés szerint. Reszelünk bele gyömbért, s adunk hozzá pár szem szegfűszeget és csipet majoránnát. Vörösborral pótoljuk mindig az elpárolgott levet. Majdnem péppé főzzük.
A vöröshagymát karikára vágjuk, és vajon üvegesnél egy kicsit jobban megpirítjuk, de ne süssük meg teljesen.
Tálalás: az elkészült kacsából kivesszük az almát, a kacsát négyfelé vágjuk, tálra helyezzük az almával együtt. Az almapürét mélyebb tálba rakjuk, a tetejére szórjuk az elkészült vöröshagymát. Sült burgonyát tálalunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.