Előkészítés: A tejet meglangyosítjuk. A lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük 5 dkg cukorral, közepébe mélyedés nyomunk, és belemorzsoljuk az élesztőt. Ráöntjük a tejet, villával kissé elkeverjük, letakarjuk, és meleg helyen kb. 20 percig kelesztjük. Közben meghámozzuk az almákat, magházukat eltávolítjuk, az almát kis kockákra vágjuk.
Elkészítés: Az almákat a citromlével, 1 dl vízzel, 7,5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral lábosban felforraljuk, és lassú tűzön kb. 15 percig főzzük. A tésztához keverünk 7,5 dkg lágy vajat, a tojást, 1 teáskanál fahéjat, egy csipet sót, és alaposan összedolgozzuk. Letakarjuk, és meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük. A 40 perc elteltével kivajazzuk a nagy tepsit (kb. 35x40 cm). A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán tepsi nagyságúra nyújtjuk, és a tepsibe fektetjük. A maradék cukrot elkeverjük a maradék fahéjjal. A tészta tetejére simítjuk az almakompótot, apróbb darabokban szétosztjuk rajta a maradék vajat. Rászórjuk a mandulát, a fahéjas cukrot, és sütőben kb. 30 percig sütjük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra 30 perc múlva
1 szelet: 231 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.