Előkészítés: A tejet meglangyosítjuk. A lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük 5 dkg cukorral, közepébe mélyedés nyomunk, és belemorzsoljuk az élesztőt. Ráöntjük a tejet, villával kissé elkeverjük, letakarjuk, és meleg helyen kb. 20 percig kelesztjük. Közben meghámozzuk az almákat, magházukat eltávolítjuk, az almát kis kockákra vágjuk.
Elkészítés: Az almákat a citromlével, 1 dl vízzel, 7,5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral lábosban felforraljuk, és lassú tűzön kb. 15 percig főzzük. A tésztához keverünk 7,5 dkg lágy vajat, a tojást, 1 teáskanál fahéjat, egy csipet sót, és alaposan összedolgozzuk. Letakarjuk, és meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük. A 40 perc elteltével kivajazzuk a nagy tepsit (kb. 35x40 cm). A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán tepsi nagyságúra nyújtjuk, és a tepsibe fektetjük. A maradék cukrot elkeverjük a maradék fahéjjal. A tészta tetejére simítjuk az almakompótot, apróbb darabokban szétosztjuk rajta a maradék vajat. Rászórjuk a mandulát, a fahéjas cukrot, és sütőben kb. 30 percig sütjük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra 30 perc múlva
1 szelet: 231 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.