Elkészítés: A zellert és a krumplikat meghámozzuk, felkockázzuk. Mindkettőt átöblítjük, a krumplit felhasználásig vízben állni hagyjuk.
A vaj egyharmadát felhevítjük, a zellerkockákat ezen átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, 2-3 percig így pirítjuk, majd felöntjük a borral és ugyanannyi vízzel, fedő alatt félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a leszűrt krumplit és kevés szerecsendiót, felengedjük vízzel, puhára főzzük.
Amikor a krumpli és a zeller is megpuhult, leöntjük róla a vizet, elkeverjük benne a maradék vajat, és a tejszínt hozzáöntve merülő turmixszal pépesítjük. Belekeverjük a reszelt sajtot, jól összedolgozzuk, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. Máris tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.