Előkészítés: A sütőt 160 °C-ra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A tojásokat felütjük, a sárgáját és a fehérjét szétválasztjuk, mindkettőt külön-külön habüstbe tesszük. A citromot megmossuk, héját lereszeljük. A lisztet átszitáljuk. A mandulát egy serpenyőben enyhén megpirítjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
Elkészítés: A tojások sárgáját a cukor harmadával habosra keverjük, amíg a térfogata a háromszorosára nem nő. A tojások fehérjét félig felverjük, majd a többi kristálycukrot hozzáadva kemény habbá verjük. A sárgájához fakanállal egy kevés habot keverünk, majd könnyedén hozzákeverjük a maradék habot, a reszelt citromhéjat, a szitált lisztet és a pirított mandulát. A masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, kenőkéssel 1,5 cm vastagra, téglalap alakúra formázzuk. Az előmelegített, enyhén gőzös sütőben 10-12 percig sütjük. A sütőből kivéve, a felületét liszttel lehelet finoman meghintjük, tiszta konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla. Amikor kihűlt feldaraboljuk, vajazott tepsire téve, forró sütőben megpirítjuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
1 adag: 125 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.