Előkészítés: A sütőt 160 °C-ra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A tojásokat felütjük, a sárgáját és a fehérjét szétválasztjuk, mindkettőt külön-külön habüstbe tesszük. A citromot megmossuk, héját lereszeljük. A lisztet átszitáljuk. A mandulát egy serpenyőben enyhén megpirítjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
Elkészítés: A tojások sárgáját a cukor harmadával habosra keverjük, amíg a térfogata a háromszorosára nem nő. A tojások fehérjét félig felverjük, majd a többi kristálycukrot hozzáadva kemény habbá verjük. A sárgájához fakanállal egy kevés habot keverünk, majd könnyedén hozzákeverjük a maradék habot, a reszelt citromhéjat, a szitált lisztet és a pirított mandulát. A masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, kenőkéssel 1,5 cm vastagra, téglalap alakúra formázzuk. Az előmelegített, enyhén gőzös sütőben 10-12 percig sütjük. A sütőből kivéve, a felületét liszttel lehelet finoman meghintjük, tiszta konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla. Amikor kihűlt feldaraboljuk, vajazott tepsire téve, forró sütőben megpirítjuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
1 adag: 125 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.