Elkészítés: A narancsot pucoljuk meg úgy, hogy a fehér részéből ne maradjon rajta. Ezután vágjuk fel kisebb darabokra, és tegyük félre.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, a szódabikarbónával és az őrölt fahéjjal.
A ricottát keverjük össze a barna cukorral, a vaníliás cukorral, a tojással, az étolajjal, és a narancslével. A lisztes keverékhez öntsük hozzá a ricottás-cukros keveréket, majd keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt narancsot, majd óvatosan keverjük össze.
A muffinformát béleljük ki papírral, majd a 3/4 részéig kanalazzuk bele a masszát (a szilikonos formát nem kell kibélelni).
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig. A sütőből kivéve kicsit hagyjuk a formában, majd szedjük rácsra, és hűtsük ki egészen.
A mázhoz a porcukrot keverjük simára a citromlével és a piros ételfestékkel (a citromlét apránként adagoljuk hozzá, nehogy túl folyós legyen!). A teljesen kihűlt muffonok tetejére kanalazzuk rá a citromos mázat, majd várjuk meg, hogy teljesen rászáradjon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.