Elkészítés: A tésztához a vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást és a lisztet, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. 1 órára hűtőbe tesszük.
Közben a töltelékhez az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, cikkekre vágjuk. Citromos-cukros vízben kevés ideig főzzük, majd szűrőlapáttal kiemeljük, jól lecsepegtetjük.
A vaníliakrémhez a vaníliarúd közepét egy éles késsel kikaparjuk, majd a tejbe rakjuk. A tojássárgáját a cukorral jól kikeverjük, ezt is a tejhez adjuk, majd az egészet felfőzzük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy tortaformát vajjal kikenünk, kibéleljük a kinyújtott tésztával. Sütőbe téve 15 perc alatt aranysárgára elősütjük. A tésztát a sütőből kivéve, a sütő hőmérsékletét 220 fokra emeljük. Az almaszeleteket a tésztára rakjuk, majd a vaníliakrémet ráöntjük, megszórjuk a mandulával.
A forró sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Langyosan fogyasztjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.