Elkészítés: Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét és a vajat, hagyjuk, hogy langyosra hűljön. A tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládéhoz. Végül, beleszitáljuk a lisztet és elkeverjük.
A tészta felét sütőpapírral kibélelt formába öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Ugyanígy járunk el a tészta második felével. A lapokat hagyjuk teljesen kihűlni.
A pudingporból a fenti mennyiségeket betartva pudingot főzünk. Amikor elkészült, fóliával érdemes letakarni, hogy ne álljon össze a teteje. Hagyjuk lehűlni kenés előtt. (TIPP: ha lehűlés után nem lenne szép krémes a puding, kézi mixerrel keverjük át.)
A meggyhez először a cukrot egy serpenyőben karamellizáljuk, majd beleöntjük a meggy levét, és addig forraljuk, míg a karamell el nem olvad. Amikor már szirup jellege van, beletesszük a meggyet és a fahéjat, majd még 1-2 percig együtt forraljuk.
Végül összeállítjuk a tortát, majd meggyel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.