Előkészítés: A vaníliarudat kettévágjuk, a pépet kikaparjuk.
Elkészítés: A tejet a vajjal, a cukorral, a vaníliarúddal és péppel felforraljuk. A vaníliarudat kidobjuk. A forró tejbe keverjük a grízt, és addig főzzük, amíg sűrű masszát kapunk. Átöntjük egy tálba, és hagyjuk kihűlni. Felforralunk 3-4 liter vizet. A hideg grízmasszához keverjük a tojást, és pingpong-labda nagyságú golyókat szaggatunk ki belőle. A forró vízbe dobjuk, és addig főzzük, amíg a gombócok feljönnek a víz tetejére. Kiszedjük, lecsepegtetjük. A porcukrot összekeverjük a fahéjjal. Az áfonyalekvárt felforraljuk a pálinkával, és a tányérok aljára öntjük. Rászedjük a gombócokat, megszórjuk a fahéjas cukorral, és tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 596 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.