Előkészítés: A vaníliarudat kettévágjuk, a pépet kikaparjuk.
Elkészítés: A tejet a vajjal, a cukorral, a vaníliarúddal és péppel felforraljuk. A vaníliarudat kidobjuk. A forró tejbe keverjük a grízt, és addig főzzük, amíg sűrű masszát kapunk. Átöntjük egy tálba, és hagyjuk kihűlni. Felforralunk 3-4 liter vizet. A hideg grízmasszához keverjük a tojást, és pingpong-labda nagyságú golyókat szaggatunk ki belőle. A forró vízbe dobjuk, és addig főzzük, amíg a gombócok feljönnek a víz tetejére. Kiszedjük, lecsepegtetjük. A porcukrot összekeverjük a fahéjjal. Az áfonyalekvárt felforraljuk a pálinkával, és a tányérok aljára öntjük. Rászedjük a gombócokat, megszórjuk a fahéjas cukorral, és tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 596 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.