Elkészítés: A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni (kb. 2 óra), majd lisztezett deszkán kissé kinyújtjuk.
A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük. A tészta 2/3 részéből kb. 6x6 cm-es lapokat vágunk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, és villával alaposan megszurkáljuk. A maradék tésztából kb. 1 centis csíkokat vágunk, kicsit bevizezzük, majd körbe a tésztadarabok peremére ragasztjuk.
A tojássárgáját összekeverjük kiskanálnyi vízzel, és megkenjük vele a tésztát. A sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük. Kivesszük, hagyjuk kihűlni.
A vaníliás pudingport a cukorrral és kis tejjel kikeverjük, majd a maradék felforrósított tejhez öntjük, megfőzzük, majd hűlni hagyjuk.
Közben a gyümölcsöket megmossuk, amelyiket kell, meghámozzuk, kimagozzuk, és kockákra vagy vékony szeletekre vágjuk.
A tejszínt felverjük, és habverővel a pudinghoz keverjük. Majd a krémet habzsákba töltjük, és megtöltjük vele a tésztakosárkákat. Rátesszük a gyümölcsöket, mentalevéllel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.