Elkészítés: A kétféle lisztet elkeverjük a keményítővel, hozzáadjuk a többi anyagot, és sima felületű cipót gyúrunk. A puha cipót hűtőbe/mélyhűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon kissé.
A hűtött cipóból azután kisalmányi darabokat szaggatunk, és nyújtódeszkán kb. 1 centi vastag rudakat sodrunk belőlük. A tésztarudakat 5 centis darabokra vágjuk, és kis kifliket (gyűrűt, dorongot, S betűt stb.) formázunk. Gyorsan dolgozzunk, hamar puhul!
A kiflentyűket ezután sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól 1-1 cm-re. 180 fokon, felső rácson süssük. 15 perc alatt általában elkészül, de érdemes ennél korábban ellenőrizni: a kiflik talpa legfeljebb kávébarna színű legyen.
A kisült kifliket vaníliás porcukorba forgatjuk (óvatosan, mert frissen még törékenyek), majd ha kihűltek, ugyanezt megismételjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.